1. Kunnskapsdatabase
  2. Trening med Myworkout GO

Tren 4x4 på wattapparat med Myworkout GO

Med Myworkout GO kan du trene 4x4 på alle typer apparater som har watt-måling. Sykkel, romaskin eller ellipsemaskin er eksempel på apparater som finns med watt-måling.

Slik gjør du:

• Start appen og velg treningsøkten «Apparat 4x4».
  • Begynn treningen.
  • Under intervallene skal du prøve å holde deg på samme watt i fire minutter. Intensiteten skal ligge på 85-95 % av maks.
  • I de aktive pausene kan du ligge på en lavere watt. Din intensitet skal være ca 70% av maks.
  • Når du har fullført økten taster du inn vekt og snitt-watt. Pausene skal ikke regnes med.
  • Basert på denne informasjonen beregner appen VO2max og biologisk alder.

NB! Husk at mangel på teknikk kan gjøre det vanskelig å komme opp på riktig intensitet og dermed påvirke resultatet. Når du vil teste din VO2max anbefales det at du velger en treningsform der du behersker teknikken godt. Dersom du ikke behersker teknikken godt men likevel har lyst å trene 4x4 på apparat så går det helt fint. Du får fortsatt god trening av økten, men resultatet av testen vil ikke bli det samme som når du utfører en økt der du behersker teknikken godt.